ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ στον …ΚΗΠΟ στο…ΜΠΑΛΚΟΝΙ
Ε κτός από τις προετοιμασίες για έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο την επόμενη χρονιά με:
-το φύτεμα βολβών,
-τον εμποτισμό – συμπλήρωμα του χώματος όπου χρειάζεται,
-κλαδέματα, καθαρίσματα κλπ.
το φθινόπωρο είναι η εποχή που ακόμη κι αν δεν έχετε προνοήσει ώστε τώρα να ανθίζουν στον κήπο ή το μπαλκόνι σας χρυσάνθεμα, κυκλάμινα, φθινοπωρινοί πανσέδες, θα βρείτε στα φυτώρια μικρά και μεγαλύτερα έτοιμα ανθισμένα φυτά, για να δημιουργήσετε μια πραγματικά πολύχρωμη εικόνα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.
Συνδυάστε τα με πολυετή που είναι ακόμη ανθισμένα όπως γεράνια, γαρύφαλλα, βιγόνιες, τριαντάφυλλα όπως και μικρά κωνοφόρα, παχύφυτα, ωραιόφυλλα σε διάφορες αποχρώσεις, μικρούς κισσούς κλπ που μένουν καταπράσινα ολόκληρο τον χρόνο και δημιουργείστε εντυπωσιακά παρτέρια, γλάστρες, ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια.
Κυκλάμινα και πανσέδες θα αντέξουν και στο εσωτερικό του σπιτιού τοποθετημένα σε φωτεινό σημείο και μαζί με κάποια μυρωδικά όπως χειμερινός βασιλικός, δυόσμος κλπ θα σας προσφέρουν ολόκληρο τον χειμώνα το άρωμα και την ομορφιά τους.
Πολύ εντυπωσιακά για αυτή την εποχή είναι και τα …τεράστια διακοσμητικά λάχανα που θα βρείτε στα φυτώρια σε ποικιλία αποχρώσεων όπως και οι πολύχρωμες μικρές πιπεριές, που επίσης μπορείτε να τα συνδυάσετε σε παρτέρια και γλάστρες με εποχιακά ανθοφόρα για πιο έντονο χρώμα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.