Η «νόσος των κλιματιστικών»

Παγάκια στο ποτήριΤο καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και η ζέστη έχει γίνει ένα με την αναπνοή μας, ο ιδρώτας δε ποτάμι στο μέτωπο και στο υπόλοιπο σώμα μας και σε αυτές τις ώρες πάντα σκέπτεσαι και λες «μήπως μπορώ να αφαιρέσω και το δέρμα μου;», «Να ζήσω στην Αλάσκα;»,  «Ο ποιό κοντινός καταρράκτης;» και άλλες τέτοιες σκέψεις.
Αλλά επειδή όλα τα παραπάνω, είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν, σκέπτεσαι αυτή τη μοναδική καταπληκτική και φοβερή λύση «…Ρε παιδιά ανοίξτε το κλιματιστικό!!!»

Όμως το απλό δεν είναι πάντα και καλό, δες τι σου έχω παρακάτω και ξανασκέψου το…..

ΚλιματιστικόΗ λεγεωνέλλωση, γνωστή και ως «νόσος των κλιματιστικών» είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που περιλαμβάνει τη φλεγμονή των πνευμόνων λόγω λοίμωξης.
Η νόσος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πιο συνηθισμένη μετάδοση της είναι η εισπνοή των παθογόνων βακτηρίων, που βρίσκονται στα κλιματιστικά. Επιρρεπής στη νόσο είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κορίτσι με τη βεντάλιαΗ λεγεωνέλλωση συνήθως εκδηλώνεται 2 με 10 ημέρες και τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:
Πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, ρίγη, πυρετό 40 βαθμών και άνω, τις επόμενες μέρες έχουμε βήχα, δύσπνοια, πόνος στο στήθος, ναυτία, εμετός, διάρροια.
Συμβουλή μας: Επισκεφτείτε άμεσα το πιο κοντινό εφημερεύον νοσοκομείο για φαρμακευτικής αγωγή.

 

Αφήστε μια απάντηση