Έτος Καζαντζάκη το 2015 στη Λατινική Αμερική

ΚαζαντζάκηςΤο 2015 έχει οριστεί ως «’Eτος Καζαντζάκη» στη Λατινική Αμερική. Με ιδιαίτερη μνεία στις πνευματικές συγγένειες Τσε Γκεβάρα- Καζαντζάκη, θέμα που θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στη γενέτειρα του Τσε, Αλτα Γράσια στην Κόρδοβα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με το ίδιο θέμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργεντινής (Μπουένος Αϊρες).

Τα σπουδαία νέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τις εκδόσεις «Καζαντζάκη», όσον αφορά τις πρόσφατες δράσεις και δημοσιεύσεις για τη διάδοση του έργου του μεγάλου Ελληνα διανοητή.

Καζαντζάκης ΝίκοςΗ διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου, αναφέρθηκε στην έκδοση του συνόλου της επιστολογραφίας του μεγάλου στοχαστή, «η οποία αποτελεί και ένα άλλο είδος αυτοβιογραφίας». «Για τον λόγο αυτό», όπως επισήμανε η κυρία Σταύρου, «συνέστησαν οι τρεις φορείς (Μουσείο Καζαντζάκη, εκδόσεις Καζαντζάκη και Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη) μια διεθνή επιστημονική επιτροπή προκειμένου να προβεί με κάθε δυνατή ενέργεια στην ανεύρεση, στη συγκέντρωση, στην ταξινόμηση, στην τεκμηρίωση και στην έκδοση της ολότητας της επιστολογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη».

Καζαντζάκης στο BBCΥπενθυμίζουμε ότι η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αριθμεί ήδη περισσότερα από 6.000 μέλη σε 122 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, με δράσεις που συνεχίζονται ταυτοχρόνως στις πέντε ηπείρους, και το περιοδικό κυκλοφορεί σε τέσσερις γλώσσες: γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Αφήστε μια απάντηση